Du sikrer dig selv og din partner med en ægtepagt

En ægtepagt er et middel til at forudbestemme bodelingen ved en skilsmisse eller separation, således at dette ikke skal ske i kølvandet af skilsmissen, hvor parterne kan være særdeles påvirket af skilsmissen og dens omstændigheder.

En ægtepagt udarbejdes som regel inden et ægteskabs indgåelse eller umiddelbart efter. Det giver parterne mulighed for at klassificere enkelte eller samtlige aktiver efter deres forgodtbefindende, herunder som fuldstændig særeje, skilsmissesæreje eller lignende, samt eventuelle indtægter af sådanne.

Der findes krav til udfyldelsen af en ægtepagt, for at dens gyldighed ikke kan anfægtes.

  1. aftalen skal nedfældes skriftligt
  2. aftalen skal være underskrevet af begge parter
  3. aftalen skal tinglyses i person- og bilbogen

Det er en god ide at kontakte en advokat til at være behjælpelig med udfærdigelsen af ægtepagten, idet det kan have endog særdeles store økonomiske konsekvenser, såfremt en sådan ikke er udarbejdet i henhold til de gældende regler eller der senere kan opstå tvivl om indholdet.

Se vores priseksempel for oprettelse af en ægtepagt her

Ved at have en advokat til at være Dem behjælpelig med udarbejdelse af ægtepagten for Dem, er De sikret at en professionel rådgiver har gennemarbejdet ægtepagten efter lovgivningens regler, hvorfor senere tvivls- og fortolkningsspørgsmål ikke opstår.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud på oprettelse af en ægtepagt


    Advokat Holte logo